,

Megszállottak • A Tesla-hadművelet

4 500 Ft

Szerző: Alexander G. Thomas

„Tizenötezer amper! – ordította Tesla, aki úgy szorongatta kezében a távirányítót, mint egy hazardírozó kártyás. Rettegett, hogy mi lesz, ha nem érkezik több villám, de még mindig kivárt. Egy pillanatra visszagondolt a Colorado Springs-i kísérleteire és az azt követő bemutatókra, ahol saját magán mutatta be a sok százezer voltos váltóáram ártalmatlanságát.

Megvásátolható itt: https://book24.hu/konyv/szepirodalom/regeny-145/megszallottak-a-tesla-hadmuvelet-95672/

Érdekel

„Tizenötezer amper! – ordította Tesla, aki úgy szorongatta kezében a távirányítót, mint egy hazardírozó kártyás. Rettegett, hogy mi lesz, ha nem érkezik több villám, de még mindig kivárt. Egy pillanatra visszagondolt a Colorado Springs-i kísérleteire és az azt követő bemutatókra, ahol saját magán mutatta be a sok százezer voltos váltóáram ártalmatlanságát. A később róla elnevezett tekercs segítségével akár millió voltos feszültséget is elő tudott állítani, amely furcsa, lilás szikrák képében szaladt át rajta és a termen. A kisgyerekek most nem kisebb ámulattal nézték Teslát, mint annak idején a bemutatók közönsége, mivel a villám árama körülötte ugrált, majd a kaput is körbeölelte. Tesla még szorosabbra fogta a távirányítót. Most már minden a következő villámcsapáson múlt…”

* * *

A szerző lebilincselően izgalmas és szórakoztató, a valóság és képzelet határán táncoló regényében arra vállalkozott, hogy egységes keretbe foglalja a zseni különleges epizódokban bővelkedő életútját, és elmesélje, mi történt volna, ha a feltaláló nem hal meg máig titokban maradt körülmények között 1943 januárjában New Yorkban…

Az FBI és a 3327-es szoba, Lövi rabbi és a Gólem, Edison és egy kivégzett elefánt, a távirányítós kishajó és a villamosszék, a Teleki tér és a Haris-bazár, Otto Skorzeny és Mickey Mouse, egy Stradivari és egy Szent György-kódex, a hibernálás és a teleportálás e könyv segítségével mind-mind a helyükre kerülnek, ahogy életre kelnek a zseni hosszú életének híres szereplői is: Sarah Bernhardt, Mark Twain, Puskás Tivadar, J. P. Morgan, Goethe és még sokan mások, sőt megtudjuk azt is, ki volt Tesla egyetlen szerelme.

Olvasás közben Tesla csodálatos elméjében tehetünk képzeletbeli utazást, ahol háromdimenziós, működő makettek versenyeznek villámcsapásszerű emlékképekkel, és szentek viaskodnak démonokkal.

Hihetetlen? Az. De vajon mi nem hihetetlen Teslával kapcsolatban?

 

Kiadó

Kocsis Kiadó

Megjelenés éve

2023

Terjedelem

400 oldal

ISBN

9786156372406

Méret

135 x 195 mm

Kosaram