A Győrffy

4 500 Ft

Érdekel

Utasításba adták, hogy Csoóri Sándor a magyar nyilvánosság számára nem létezik. Ez volt csütörtökön. Péntek este ki volt a Bagoly vendége? Csoóri Sándor. Miki csinálta éjfélig a műsort, jó érzéssel hazament, lefeküdt, kihúzta a telefont. Amikor hétfőn bement a rádióba, már a portás mondta, hogy ne is menjen fel a szobájába, hanem egyből Hárs elvtárshoz. (Varga László)

Azt szoktam ilyenkor a Facebookon posztolni, hogy: „Hiány” és egy felkiáltójel. Azt gondolom, hogy Győrffy számomra ilyen felkiáltójeles hiány. (Sándor Pál)

Volt egy órám a harmadik emeleten, a médiacentrum egyik szerkesztőségi szobájában, és épp a mellett a terem mellett függ a falon a fényképe. Mindig odaköszönök neki: „Szevasz, Miklós! Jöttem órát tartani.” (Bódi Zoltán)

Mindig megette a sütit. Soha nem hálálkodott. Rám nézett, és megette. „A süpit.” Igen, így mondta. Feuerrel hármasban jártunk a Bródy Sándor utcai cukrászdába ebéd után, és akkor találta ki: menjünk süpizni! Szerintem ő ilyen volt. Érezte, hogy valaki törődik vele, valakinek fontos. Nekem nagyon fontos volt. (Nej György)

– Ha élne Miklós, és hallaná, hogy könyv készül róla, vajon mit mondana?
– Azt mondaná: „B… meg!”. Meg lenne hatva, és közben azt gondolná: „Rendben van.” (Rangos Katalin)

[tlpteam id=”2490″ title=”szerzo_gyuriczapeter”]

ISBN

9786156372239

Kiadó

Kocsis Kiadó

Kötés

füles kartonált

Megjelenés éve

2022

Terjedelem

256 oldal

Kosaram