,

A történelem bennünk él – Romsics 70

6 500 Ft

„Van-e annál felemelőbb érzés egy tanár számára, mint látni diákjai repülését, saját szárnyaikon? Nincs, istenemre mondom, nincs…”

Érdekel

A kötetben, mely et az Olvasó a kezében tart, Romsics Ignác szűkebben vett tanítványi köre tiszteleg írásaival a mesterük előtt. Mindannyian kivételesen szerencsésnek tartják magukat, hogy diákként az előadásait hallgathatták, majd utóbb, immár kollégaként, együtt szerepelhettek vele konferenciákon, vagy publikálhattak ugyanazon folyóiratokban és kötetekben. E tanítványoknak Romsics Ignác 2021 júniusában, a hetvenedik születésnapja okán az otthonában rendezett baráti összejövetelen a jövőre vonatkozóan útravalóul János evangéliumának gondolatait (János 13: 34-35) adta: „szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.”

A tudományos életben a Festschrift egy olyan könyv, amely egy köztiszteletben álló személyt, különösen egy akadémikust tisztel, és amelyet életük során mutatnak be. Általában szerkesztett kötet formájában jelenik meg, amely tartalmazza a kitüntetett kollégáinak, egykori tanítványainak és barátainak hozzászólásait.

ISBN

9786156372291

Kiadó

Kocsis Kiadó

Kötés

kartonált

Megjelenés éve

2022

Terjedelem

486 oldal

Kosaram