,

A halálba tippelt ember

3 990 Ft

Vásárlás itt: Katica Könyv Műhely

Négy érdekfeszítő elbeszélés révén a modern Kína korábban alig ismert szegletét mutatja be a magyarul először olvasható Tian Er. Az események hátterében a falusi és városi lét határán egyensúlyozó emberek élete és konfliktusai tárulnak fel. Az idősek otthonában egymás halálára fogadó lakók, a taoista papként szolgáló apánál szakmai gyakorlatát töltő egyetemista fiú, a drámai nyomozás során gyilkosokat üldöző idős vidéki rendőr, valamint a szörnyű bűnügy vétlen részesévé váló falusi galambárus egyaránt a kínai kisvárosok kegyetlen és rideg, de mégis végtelenül praktikus mindennapjainak jelképes szereplői.

A hétköznapi történetek, fordulatos kalandok egészen az abszurditásig fokozódnak, miközben egy gyilkossággal, prostitúcióval, korrupcióval, erőszakkal, hamisítással, családi viszályokkal és egyéni tragédiákkal teli komor világ sejlik fel előttünk. Mindez kíméletlen képet fest a 21. századba átlépő kínai társadalom árnyoldalairól.

Tian Ert az egyik kritikusa úgy jellemezte, hogy “álarcot viselő mágus, aki izgalmas történeteket mesél”. 2006-ban, alig harmincévesen nyerte el Kína talán legrangosabb irodalmi elismerését, a Lu Hszün-díjat, amit nála fiatalabb író korábban még nem kapott meg. Az elbeszélések Mohr Richárd fordításában olvashatók.

Kiadó

Kocsis Kiadó

Megjelenés éve

2022

Kötés

kartonált

Terjedelem

254 oldal

ISBN

9786156372246

Shopping Cart
Scroll to Top