A halálba tippelt ember

3 990 Ft

Érdekel

Négy érdekfeszítő elbeszélés révén a modern Kína korábban alig ismert szegletét mutatja be a magyarul először olvasható Tian Er. Az események hátterében a falusi és városi lét határán egyensúlyozó emberek élete és konfliktusai tárulnak fel. Az idősek otthonában egymás halálára fogadó lakók, a taoista papként szolgáló apánál szakmai gyakorlatát töltő egyetemista fiú, a drámai nyomozás során gyilkosokat üldöző idős vidéki rendőr, valamint a szörnyű bűnügy vétlen részesévé váló falusi galambárus egyaránt a kínai kisvárosok kegyetlen és rideg, de mégis végtelenül praktikus mindennapjainak jelképes szereplői.

A hétköznapi történetek, fordulatos kalandok egészen az abszurditásig fokozódnak, miközben egy gyilkossággal, prostitúcióval, korrupcióval, erőszakkal, hamisítással, családi viszályokkal és egyéni tragédiákkal teli komor világ sejlik fel előttünk. Mindez kíméletlen képet fest a 21. századba átlépő kínai társadalom árnyoldalairól.

Tian Ert az egyik kritikusa úgy jellemezte, hogy „álarcot viselő mágus, aki izgalmas történeteket mesél”. 2006-ban, alig harmincévesen nyerte el Kína talán legrangosabb irodalmi elismerését, a Lu Hszün-díjat, amit nála fiatalabb író korábban még nem kapott meg. Az elbeszélések Mohr Richárd fordításában olvashatók.

Kiadó

Kocsis Kiadó

Megjelenés éve

2022

Kötés

kartonált

Terjedelem

254 oldal

ISBN

9786156372246

Kosaram