Macbán

2 990 Ft

Érdekel

Nem, ez nem a középkori Skócia, nem a skót felföld, hanem a mi modernkori lapályunk, nem Shakespeare tragédiája, hanem a miénk. A vér sem folyik, vagy ha mégis, a sebesültet, az áldozatot ellátják. De a hatalomvágy, a gátlástalanság, a becsvágy ugyanúgy működik a 21. századi alföldön, mint a 11. századi felföldön. A hatalom birtokosa és főmérnöke még többet akar, mert azt hiszi, hogy az neki kijár, és hogy azzal a még több hatalommal még több jót tehet az ő népének. Lehetett volna akár jó ember, jó vezér is, de nem az lett, mert azt hitte, hogy számára minden eszköz használata megengedett. És a végén ő is elbukik, mint Macbeth.

Bolgár György drámájában a világ nem sokat változott Shakespeare óta.

A szerzőről:
Bolgár György író, újságíró, rádiós, aki már majdnem 30 éve vezeti a Beszéljük meg!, illetve a Megbeszéljük című népszerű betelefonálós rádióműsorát – utóbbit a Klubrádióban, 2002 óta. 1974-ben jelent meg a Magvetőnél első verseskötete, amelyet aztán továbbiak, illetve novellák, regények, sőt drámák is követtek. Írt riportkönyvet a világ talán legfontosabb napilapjáról, a The New York Timesról, körképet a világhírű magyarokról (angolul is), és Orbán Viktorról (Orbán-mesék címmel). Legutóbbi regénye, a Szextett 2020-ban jelent meg.

Bolgar György

Bolgár György

1946-ban született, de még megvan, és ez is valami. Már több mint ötven éve rádiós; sokáig a Magyar Rádióban, aztán 2002-től a Klubrádióban, és 1992 óta csinálja a Beszéljük meg!, majd a Megbeszéljük című interaktív, betelefonálós műsorát.
1974 óta 22 könyve jelent meg: az első verseskötet volt a Magvetőnél, a legfrissebb: az Orbán-puzzle a Kocsis Kiadónál, de közben írt novellákat, regényeket és drámákat is.
Rádiós hangját valószínűleg sok százezren ismerik, sokféle írói hangját pedig remélhetőleg egyre többen.

Kiadó

Kocsis Kiadó

Méret

140 x 195 mm

Terjedelem

112 oldal

Kötés

füles kartonált

ISBN

978-615-6372-19-2

Megjelenés éve

2022

Shopping Cart