Erotika, csodák, rejtélyek a Bibliában

3 800 Ft

Érdekel

A Biblia fantasztikus kincsek tárháza. Lapjain nemcsak az emberségről, a becsületről, a jóságról, a szolidaritásról küldenek nekünk az ősök máig érvényes üzenetet, de akár a nőiségről, az erotikáról, a szexualitásról is. A „könyvek könyvének” olvasója meglepően profán kérdésekre is választ kaphat, ha elmélyül a szövegben. Mit tanít a Szentírás a testi szerelemről? Tiltja? Eltűri? Helyesli? Buzdítja? Szabad-e egy vallásos embernek csak azért

ölelkezni, mert jólesik? Megengedhető-e, hogy belső indíttatás nélkül, számításból adjuk oda magunkat a másiknak? Például egy kifáradt házasság felpezsdítéséért, a gyermekáldás kedvért haza, a nép megmentéséért? Hol a határ? A történetek sikamlósak és pikánsak, ugyanakkor bölcsek, drámaiak és szépek is: de mit tanulhat belőlük a modern kor embere?

A Biblia – gyakran egy-egy leírás oldalszálaként – hihetetlen jelenségekről is tudósít, rendkívül pontosan, konkrétan, tényszerűen és meggyőzően. Megfejtésért kiáltanak a titkok – de vajon megfejtette-e valaki ezeket? Mit tudunk, és mit sejtünk csak? A kutatók számos csodáról kiderítették, milyen félreértett természeti jelenség, illetve miféle politikai cél állhatott a háttérben. Akadnak azonban olyan rejtélyek, amelyek sem csodához, sem hatalmi törekvéshez nem kötődnek, egyszerűen csak beszámol róluk a Szentírás, mintegy mellékesen, de aprólékos, hiteles részletességgel. Ha komolyan vesszük ezeket a leírásokat – és miért ne vennénk őket komolyan? – talán újra kell írni a történelemkönyveinket.

A Biblia: valóban kincsesbánya. Induljunk el az ősi titkos alagutakon és nézzünk körül ebben az izgalmas labirintusban! Talán meglátunk olyasmit is, amit eddig senki sem vett észre.

Szunyogh Szabolcs

Szunyogh Szabolcs

1979 és 1987 között a Népszava munkatársa, ezután 1987-től 1990-ig a Magyar Rádió rovatvezetője. 1990-től 2013-ig a Köznevelés című folyóirat főszerkesztője volt. 2000-től a MÚOSZ elnökségi tagja.

Kiadó

Kocsis Kiadó

Méret

140 x 215 mm

Kötés

füles, kartonált

ISBN

978-615-6372-11-6

Megjelenés éve

2022

Shopping Cart