,

Érdemes volt

3 990 Ft

Odze György

Képzeljék el, hogy Andrássy Gyula miniszterelnök 1888-ban, az Akadémia tiszteletbeli tagságának átvétele után törzshelyén, a Centrál kávéház teraszán elmeséli életének négy legizgalmasabb évét.

Érdekel

Odze György
Érdemes volt
Regény gróf Andrássy Gyula életéről

Egészen különleges regénnyel jelentkezik a sokféle műfajban megjelent könyveiről ismert író, Odze György. Ezúttal egy újszerű – általa history-fiction-nek nevezett -, szinte példa nélküli megközelítéssel írta meg a könyvet. Képzeljék el, hogy Andrássy Gyula miniszterelnök 1888-ban, az Akadémia tiszteleti tagságának átvétele után törzshelyén, a Centrál kávéház teraszán elmeséli életének négy legizgalmasabb évét. Beszél a kiegyezés megszületéséről, ami lényegében maga volt az első magyar rendszerváltás, Erzsébet királynéhoz fűződő romantikus viszonyáról, politikai harcairól, Pest korszerűsítéséért tett erőfeszítéseiről.

A regény két szálon fut. A korszak bemutatásának érdekében egy másik szál is fut a könyvben, mégpedig az akkor meghatározó Pesti Napló egyik vezető újságírójának, Völgyes Ernőnek sorsa a kiegyezést követő években. A közérthetőség érdekében az író ehhez az elbeszélő módot választotta. Völgyes jó viszonyban volt Andrássyval is, tehát szinte mintegy tükörből látunk rá az eseményekre.

A sodró erejű történet bár mai, modern nyelven íródott, a korabeli elbeszélők elegáns stílusát idézi.

ISBN

978-615-6372-42-0

Kiadó

Kocsis Kiadó

Kötés

füles kartonált, ragasztókötött

Megjelenés éve

2023

Terjedelem

224 oldal

Shopping Cart