A kitagadott – Bródy és Hunyady

3 990 Ft

Lévai Katalin

Érdekel

Az apa, Bródy Sándor, lenyűgöző, zseniális őstehetség, a múlt századforduló irodalmának meghatározó alakja. A fiú, Hunyady Sándor a magyar irodalom legragyogóbb novellistája. Az apa a kiszámíthatatlan szülői szeretet megtestesítője, a fiú a gyermeki ragaszkodás meghatóan szép példája. És máris árad a mese kettőjük örökös küzdelméről, a se vele, se nélküle kapcsolatukról. Kiléphet-e az örökké szeretetre vágyó fiú a híres író-apa árnyékából? Hogyan segíti őt ebben a kolozsvári színésznő édesanya, Hunyady Margit? Hogyan küzd Bródy saját nyughatatlan és ellentmondásos természetével, Hunyady a vele született magányával?

Csaknem fél évszázad suhan el a szemünk előtt. Lévai Katalin gazdag szövetű regénye betekintést nyújt a múlt századforduló idején virágba szökkenő fővárosról, Budapest életéről és a két író műveket ihlető kalandjainak nem mindennapi világáról. Nem mellesleg tanúi lehetünk a nagyszerű felvirágzást követő nyomasztó éveknek, amelyeket a ragyogást kapott város és vele együtt az ország átél. Bródy Sándor és Hunyady Sándor szövevényes élete és ellentmondásos kapcsolata tükrében bepillanthatunk a pesti és a kolozsvári művész világ sajátos miliőjébe is, az irodalmi szalonok, kocsmák, kávéházak és piroslámpás házak életébe.

Nem kell más, csak hagyni, hogy az írónő kézen fogva vezessen végig hősei hirtelen fellobbanó szerelmekbe, soha nem szűnő kötődésekbe, érzelmi fellángolásokba, öngyilkosságba menekülő vagy éppen alkotói sikerekhez vezető pályáján.
Lévai Katalin könyve visszahozza hitünket az írott szó varázslatos erejében.

ISBN: 9789636170158
Kötésmód: füles, kartonált
Oldalszám: 232
Kosaram