Lévai Katalin

Lévai Katalin

Szeretek elmerülni a múlt világában. Hiszem, hogy a múlt bennünk van, inspirál és kiteljesedésre ösztönöz. Miközben a múltról írok, valójában a jelenről beszélek – vallja Lévai Katalin író, szociológus, politikus.

1989-2003 között az Esély társadalompolitikai folyóirat főszerkesztője volt, társadalompolitikai műhelyeket szervezett, számos szociológiai tanulmányt és könyvet írt. A Kossuth Lajos Tudományegyetem docenseként Debrecenben, Budapesten és több külföldi egyetemen szociológiát tanított. A Nők esélyegyenlőségéért Alapítvány elnöke volt. A rendszerváltás után még aktívabban vállalt közéleti szerepet, a 2000-es években esélyegyenlőségi miniszter és Európai Parlamenti képviselő lett. A magyar és a nemzetközi politikai életben szerzett tapasztalatairól több könyvet és publicisztikát jelentetett meg.

Szépíróként 2006-ban mutatkozott be az önéletrajzi ihletésű Párnakönyv című regényével, amely nagy sikert aratott. Az utóbbi években főként családkutatásokon alapuló, személyes hangvételű családregényeket ír, amelyek segítenek újraértelmezni a múltról, a családról, az álmainkról és a vágyainkról szóló elképzeléseinket, nemzeti identitásunkat. Sodró lendületű regényei, kiérlelt stílusa és egyéni látásmódja magával ragadják az olvasót. Sokoldalú szerző, regényt, novellát, színdarabot és publicisztikát egyaránt ír.

Shopping Cart