Kezdőlap » Szerzők

Szerzők

Asperján György

feltöltés alatt...

Bolgar György

1946-ban született, de még megvan, és ez is valami. Már több mint ötven éve rádiós; sokáig a Magyar Rádióban, aztán 2002-től a Klubrádióban, és 1992 óta csinálja a Beszéljük meg!, majd a Megbeszéljük című interaktív, betelefonálós műsorát.
1974 óta 22 könyve jelent meg: az első verseskötet volt a Magvetőnél, a legfrissebb: az Orbán-puzzle a Kocsis Kiadónál, de közben írt novellákat, regényeket és drámákat is.
Rádiós hangját valószínűleg sok százezren ismerik, sokféle írói hangját pedig remélhetőleg egyre többen.

Börcsök Mária

A népszerű szerzőnek eddig tíz könyve jelent meg, sajátos megközelítési módja minden témánál garancia a parázs vitákra. A Kettészakadt Magyarország című kötete bámulatos sikert aratott.

Dalia László

A szerző újságíró, az első bulvármagazin, a Reform alapító tagja volt, majd a Kápé felelős szerkesztője, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese, a Vasárnap Reggel felelős szerkesztője, s a Budapesti 7 Nap főszerkesztője, jelenleg a Mix magazin főszerkesztője. Eddig hat könyve jelent meg.

Faklen Pál

felöltés alatt

Fucskár házaspár

Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila fotós házaspár, akik számtalan albumukkal bizonyították már tehetségüket.

Gyuricza Péter

Újságíró, egyetemi docens. A Corvin-lánc története című album szerzője, A Győrffy című kötet riportere.

Kertész István

Egyetemi tanár, akadémiai doktor. 2020-as visszavonulásáig részt vett az MTA Ókortörténeti Tudományos Bizottság munkájában. 2021-ben a köztársasági elnök „Magyar Érdemrend tisztikereszt” kitüntetésben részesítette.

Kocsis András Sándor

Kocsis András Sándor (1954) a Kocsis Kiadó zRt vezetője, előbb a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán végzett (1979) mint üzemgazdász, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szociológusként (1984).
Elhivatott a könyvkiadás iránt, 2002 és 2018 között elnökhelyettesi és elnöki pozícióban is dolgozott a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésében.
A kiadóvezetés mellett képzőművészként is tevékenykedik: fotózik, képei visszaköszönnek a megjelent kiadványokban.
Fest, kisplasztikákat készít. Számos önálló kiállítása nyílt, köztéri szobrainak száma is gyarapszik.

L. Ritók Nóra

felöltés alatt

Lévai Katalin

Sodró lendületű regényei, kiérlelt stílusa és egyéni látásmódja magával ragadják az olvasót. Sokoldalú szerző, regényt, novellát, színdarabot és publicisztikát egyaránt ír.

Mikszáth Kálmán

feltöltés alatt...

Mógor Attila

felöltés alatt

Müller Péter

A hazai populáris-ezoterikus irodalom egyik legismertebb alakja.
Az írót, állítása szerint egy halálközeli élménye fordította a spirituális tanok felé. Írói tevékenysége és a tanítás iránti vágya eredményeképpen elindította a Mesterkurzus elnevezésű előadás-sorozatot, amelyen az önmagát kereső embernek igyekszik segíteni az önmegvalósításban a mindennapi élete során. Könyvei minden kétséget kizáróan az utóbbi évek legsikeresebb ezoterikus kötetei közé tartoznak, ezt jelzi a több százezer eladott példány.

Paulinyi Tamás

felöltés alatt

Podhorányi Zsolt

Húsz éve foglalkozik 19. századi társadalomtörténettel, a birtokos nemesség és épített örökségének históriájával.

Porochista Khakpour

Porochista Khakpour iráni amerikai regényíró és esszéíró. Iránban (Teheránban) született, ma már iráni, amerikai állampolgár.

Szunyogh Szabolcs

1979 és 1987 között a Népszava munkatársa, ezután 1987-től 1990-ig a Magyar Rádió rovatvezetője. 1990-től 2013-ig a Köznevelés című folyóirat főszerkesztője volt. 2000-től a MÚOSZ elnökségi tagja.

Varga Sinai Gizella

A szerző a második világháború legnehezebb periódusában született, Csákváron. 1964-ben édesapjával úgy döntöttek, elhagyják az országot, és Bécsbe utaztak, azonban édesapja hamarosan visszatért Magyarországra, így az akkor tizenkilenc éves lánynak egyedül kellett boldogulnia. Bécsben kezdett komolyan foglalkozni a festészettel, és itt ismerte meg későbbi férjét, Khosrow Sinait is. Nem sokkal a házasságkötésük után Iránba, Teheránba költöztek, a perzsa kultúra gazdag talaján pedig kibontakozott Varga Sinai festőművészete – és itt születtek meg gyermekei is.

Shopping Cart