, ,

Pecabot és fakanál (no meg dugóhúzó)

4 200 Ft

Ez a könyv a Balatonról szól, arról, amit az adni tud: élményt és nyugalmat, a természeti szépség és a kultúra harmóniáját.

Érdekel

Ez a könyv a Balatonról szól, arról, amit az adni tud: élményt és nyugalmat, a természeti szépség és a kultúra harmóniáját.

Egy jó úszás vagy kiadós séta után a gyomrunk figyelmeztet arra, hogy mint minden élőlénynek, ennünk kell ahhoz, hogy éljünk. Ez a már címével is árulkodó könyv a halakra koncentrál, természetesen a Balatonban fogható fajtákra. Ennek a könyvnek a címében nem véletlenül van a pecabot és a fakanál, a halfogás és a halfőzés nálam összekapcsolódik. Egyes, a halfogó tudományomat és a konyhai tevékenységemet időnként illető ironikus vagy kissé gúnyos megjegyzések ellenére a családomat és vendégeimet már számtalanszor megetettem finom halételekkel, közülük számosat én magam találtam ki. Bekerültek a könyvbe a leghétköznapibb fogások is, mint például a rántott hal, azonban ezt is el lehet készíteni élményt adó módon. A receptek egy jó része saját kitaláció, vagy egyes neves fogások saját változata.

És hát ott van a címben a dugóhúzó is… A bor voltaképpen az étel folytatása és kiegészítése. A Balaton halaihoz a Balaton borai illenek a legjobban, és ebbe a teljes Balatoni Borrégiót beleértem, Somlóval és Zalával együtt. Nagyon fontos lenne, hogy ezek a nagyszerű borok megtalálják igazi társukat egy-egy finom és jól eltalált halételben, és együtt gazdagítsák a balatoni ízvilágot.

További információk

ISBN 978-615-6372-61-1

Méret: 140*195 mm

Terjedelem: 208 oldal+16 oldal színes melléklet

Kosaram